Лайънс Клуб Вида - Видин и Българския червен кръст Видин организираха благотворителен бал

Целта - набиране на средства за учениците – абитуриенти сираци от видинските училища

На 11.04.2014 година Дамският Лайънс Клуб Вида- Видин и Българския червен кръст Видин организираха благотворителен бал за набиране на средства за учениците – абитуриенти сираци от видинските училища. Като част от Международното Лайънс движение основната цел и на Видинските клубове е да работят в полза на обществото и на нуждаещите се.

Български Червен кръст е най – голямата неправителствена организация със 136 годишна история. Това е дългогодишната и хуманна служба в помощ към хората в нужда по целия свят. Тя е доброволна организация, част от Международното червенокръстко движение и се ръководи от неговите основни принципи: неутралност, хуманност, безпристрастност, независимост, доброволност, единство и универсалност. Чрез своите дейности допринася за облекчаване и предотвратяване на страданието във всичките му форми, закриля здравето и живота и осигурява уважение към човешката личност.

Дамски Лайънс Вида Видин е част от "АСОЦИАЦИЯ на ЛАЙЪНС КЛУБОВЕТЕ от ДИСТРИКТ 130 - БЪЛГАРИЯ", част от най-голямата и най-ефективната организация в служба на обществото, с повече от 1,3 милиона членове по целия свят, които независимо от това, какъв език говорят, каква религия изповядват или каква политика поддържат, са посветени на това да намират и да помагат на тези, които са в нужда.

Специални гости на събитието бяха Архимандрит Поликарп и Архимандрит Самуил от Видинска Митрополия, двамата паст- дистрикт управители Петър Маламов и Захар Марогло, Йови Нанов - Секретар на кабинета на Дистрикт Управителя, Ротари клуб – Зайчар, Областен съвет на БЧК – Видин, Дамски ЛК „Бъдин”, Мъжки ЛК „Видин”, Ротари клуб – Видин, Инър руил клуб – Видин, представители на общинската и областна администрация.

От своето време и лични средства отделиха 120 местни общественици и благодетели от Видин. Събраната сума е над 5000 лева и на скромна церемония, която ще се проведе на 10 май от 11 часа в ресторант “Нешев”, 26те абитуриенти – сираци ще получат по 190 лева като признание за постигнатото въпреки непреодолимите загуби в живота си.

Събитието премина в приятелска атмосфера и настроение и със споделено желание инициативата на БЧК и Лайънс клуб Вида- Видин да се превърне в традиционно през годините напред за набиране на средства за различни благотворителни проекти.

Коментари (0)

Вашият коментар :