Дамите от ЛК Вида Видин с акция за почистване на градския плаж във Видин

Инициативата е по случай Денят на река Дунав

На 29.06.2014 год., Дамският Лайънс клуб Вида – Видин отбеляза Деня на р. Дунав като организира почистване на Градския плаж на Видин. В резултат на инициативата бяха събани значително количество отпадъци. По този начин, доброволците изразиха своята гражданска чувствителност и готовност да служат за опазване на реката, която е съхранила през годините живота и поминъка на много поколения видинчани.

Дължината на реката в Българският участък е 470 km, част от Европейскитранспортен коридор VII, който свързва 14 държави, 8 от които ДЧ на ЕС. Тази непреодолима свързаност на Видин с европейските народи се съдържа й в неговия слоган Дунав – вечен страж на Видин, който и до днес носи самочувствие на хората от старопрестолния град.

Неоценимото значение на реката за развитието на Видин е свързана с всички аспекти на живота, традициите, икономиката и социалните връзки със съседите. Благодарим най- младият доброволец (9 год.) и вярваме че през годините напред тя ще продължава службата за опазване на Вечната река Дунав.

Коментари (0)

Вашият коментар :