Дамският Лайънс клуб Видин, финансира изграждането на `Коридор Европа`, в СОУ `Св. Св. Кирили и Методий` град Брегово

По повод отбелязването на Деня на Европа 9 май, Дамският Лайънс клуб Видин, финансира изграждането на Коридор Европа”, в СОУ “Св. Св. Кирили и Методий” град Брегово, с което подпомогна отбелязването на празника в училището и го превърна в общоградско тържество с присъствието на най- видните представители на местната общност при откриването му на 14. 05.2014 година.

Като част от всички българи които вярват, че “световният мир не може да бъде запазен без съзидателните усилия, пропорционални на опасностите, които го грозят” ( Декларация Робер Шуман от 9 май 1950 ), Дамският Лайънс клуб направи малка стъпка на признание към бащите на Европа и днешните поколения, съзидатели.

Проектът включи изработване и монтаж на информационни табла- 11 бр., съдържащи информация за държавите – членки, историята на ЕС, неговите институции, монетарното и шенгенско пространство на ЕС и реплика на сградата на Европейския парламент в Страсбург. Всички дейности са извършени след предварителна подготовка на пространството в училищната сграда и имат за цел да отворят сетивата и ума на подрастващите за европейската тематика по иновативен начин. Благодарим на Директора на СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” Иляна Кръстева за добре изразходваните средства.

Коментари (0)

Вашият коментар :