ДЛК Вида- Видин, отбеляза на световната седмица на службата на Лайънс на 16 януари във Видин

На 16. 01.2015 г. ДЛК Вида – Видин отбеляза международния ден на службата, със специално събитие за връчване на наградите на победителите от конкурса за рисунка, проведен през месец декември по проект “Влака на сирака” в домовете от област Видин.

 

Световната седмица събра Лайънсите от целия свят по места, които служат на своите общности и подкрепя целта да се помогне на 100 млн. души до 2017 година, когато ще се отбележи 100 годишнината на Международното Лайънс движение.

 

По време на срещата във Видин бяха бъдат връчени четири награди на победителите от конкурса, поощрения на авторите на осемте отличени рисунки, както и бяха връчени даренията от продажбата на коледни картички с отличените рисунки, на директорите на домовете.

 

Победителите от конкурса за рисунка:

1 во място:

  • Евелина- 8 клас, ЦНСТ с. Ново село

  • Ивайло Ангелов, 3 ти клас, СОУ Св. Св. К. и Методий, гр. Брегово

II ро място:

  • Вержиния Цветомирова Малинова- 13 г. ДДЛРГ"Надежда" гр. Белоградчик

  • Полина Валериева Петкова- 15 г., ДДЛРГ"Надежда" гр. Белоградчик

 

Останалите пет отличени рисунки са:

  1. Иво Гинов Атанасов, 9 г. ДДЛРГ"Надежда" гр. Белоградчик

  2. Валинтин Бисеров Горанов, 13 г.,ДДЛРГ"Надежда" гр. Белоградчик

  3. Пепи Тодоров Станиславов, 10 г. ДДЛРГ "Надежда", гр. Белоградчик

  4. Габриел Маринов Йоцов,10 г.,ДДЛРГ "Надежда", гр. Белоградчик

  5. Иванка Миткова Цветанова, 13 г. ДДЛРГ "Надежда", гр. Белоградчик

 

Сумата от продажбата на картичките е в размер на 510 лв. Със средствата ще бъдат закупени пособия и материали за рисуване, с което ще се подпомогне таланта на децата и младежите.

 

Световната седмица на службата на Лайънс, която се проведе от 10-16 януари 2015 година и е отлична възможност за общността да научи повече за ДЛК Вида.

 

Международното Лайънс двежиение е най- голямата клубна организация в служба на обществото в световен мащаб. Със своите 1,35 млн. членове с повече от 46 000 клуба, които служат на своите общности в повече от 200 страни и географски области на планетата, го правят най- голямата организация.

 

От 1914, Лайънсите са помагали на хората със слепота или очни заболявания, водещи са в младежките инициативи и усилване на местните общности чрез дарения и хуманитарни проекти. За повече информация за международното Лайънс движение, моля посетете: lionsclubs.org.

Коментари (0)

Вашият коментар :